Gazon onderhoud in december

In December loopt het groeiseizoen ten einde, door de kortere dagen en temperaturen rond het vriespunt. Momenteel kan het behoorlijk nat en koud worden. Welke werkzaamheden kunnen we in december nog uitvoeren lees je op deze pagina.

Gazon betreden.

20200226_082658

Als het heel nat is loop dan zo min mogelijk over het gazon. Bij een soppig en nat gazon richt je meer schade aan dan goed doet. Moet je toch in de tuin zijn loop dan rustig over het gazon.

Ook bij vorst geld hetzelfde. 


Maaien

20151014_115427

Het maaiseizoen is afgelopen zet de maaier dan schoon en met geslepen messen ingeolied weg. 


Bladruimen

20211102_104458
Momenteel vallen de bladeren nog steeds, verwijder ze regelmatig van het gazon af om verstikking te voorkomen. Langdurig blad op het gazon zorgt dat het gras eronder geel wordt en zelfs het gras kan daardoor verstikken met als resultaat kale plekken. 

Bemesten

20230315_115532

Bemesten is voorbij de temperatuur is nu zo laag dat het gras bijna niet meer groeit en dus geen bemesting zal opnemen. 

Kalk strooien hoeft nog niet dit strooien we in de regel in de winter in een regenachtige week maar toch zeker minimaal 8 weken na de laatste bemesting. 

maak de beregening winterklaar

20190107_145928 afblazen

Sluit de beregening af.

Beregenen is niet meer nodig, komende maand mogen de ondergrondse leidingen vochtvrij gemaakt worden zodat deze niet kapot kunnen vriezen. Het is nu wel de hoogste tijd wacht niet langer als het nog niet gebeurd is.

Hulp nodig dat kan! Met een compressor en speciale aansluiting blazen wij het water uit de leidingen. Laten het water van de pomp en kranen.


Maar hoe zit het dan met....

SDC10489
CEO / Founder

Verticuteer niet meer..

Dat is niet meer aan te raden. We weten niet wat de temperatuur gaat doen de komende maand maar een vlot herstel zit er niet meer in omdat de groei nu stevig terug loopt. Verticuteerd u nu nog dan zult u in de winter tegen een dunne grasmat aankijken. Wachten tot het voorjaar zou beter zijn.

20200911_162912
CEO / Founder

Onkruid bestrijding in Gazon´s.

Dat moeten we uitstellen tot volgend jaar. Het gazon is te nat en de temperatuur al aan de lage kant.

beregening b 20160709_163017
CEO / Founder

inzaaien nieuw gazon.

Dit klusje mag blijven liggen tot het voorjaar dan is de kieming optimaal begin wel tijdig als er beregening moet worden ingegraven .

GRASPRO
expert-icon1
Smart Plan Graspro

Met een goed plan gaat het lukken wij helpen je graag via onze site of via de nieuwsbrief houden we je op de hoogte ook als er iets nieuws is toegevoegd.

expert-icon1
oplossing

Als je er niet helemaal uitkomt, vragen hebt of het lukt niet helemaal. Dan helpen wij je graag stuur even een foto van het gazon via whatsapp naar  06-30335455. 

expert-icon1
Bestellen

We hebben alle producten op voorraad wil je ze graag bestellen dan kan natuurlijk stuur dan even een berichtje. via whatsapp en wij zetten het klaar.