Gazon onderhoud in januari

In Januari zit er weinig groei in het gras, door de kortere dagen en temperaturen rond het vriespunt. Het kan behoorlijk nat en koud worden. Er zijn niet veel werkzaamheden welke we kunnen uitvoeren maar wat wel in Januari lees je op deze pagina.

Gazon betreden.

20200226_082658

Als het heel nat is loop dan zo min mogelijk over het gazon. Bij een soppig en nat gazon richt je meer schade aan dan goed doet. Moet je toch in de tuin zijn loop dan rustig over het gazon.

Ook bij vorst geld hetzelfde. 


Maaien

20151014_115427

Het maaiseizoen is afgelopen zet de maaier dan schoon en met geslepen messen ingeolied weg. 


Bladruimen

20211102_104458
Het kan zijn dat er door stormen nog wat blad op het gazon is gekomen, verwijder ze regelmatig van het gazon af om verstikking te voorkomen. Langdurig blad op het gazon zorgt dat het gras eronder geel wordt en zelfs het gras kan daardoor verstikken met als resultaat kale plekken. 

Bemesten & kalk stooien.

20230315_115532

Bemesten is voorbij de temperatuur is nu zo laag dat het gras bijna niet meer groeit en dus geen bemesting zal opnemen. 

Kalk strooien hoeft nog niet dit strooien we in de regel in de winter in een regenachtige week maar toch zeker minimaal 8 weken na de laatste bemesting. In Februari starten we met kalk strooien.
GRASPRO
expert-icon1
Smart Plan Graspro

Met een goed plan gaat het lukken wij helpen je graag via onze site of via de nieuwsbrief houden we je op de hoogte ook als er iets nieuws is toegevoegd.

expert-icon1
oplossing

Als je er niet helemaal uitkomt, vragen hebt of het lukt niet helemaal. Dan helpen wij je graag stuur even een foto van het gazon via whatsapp naar  06-30335455. 

expert-icon1
Bestellen

We hebben alle producten op voorraad wil je ze graag bestellen dan kan natuurlijk stuur dan even een berichtje. via whatsapp en wij zetten het klaar.